zondag 28 april 2013

kleine daden...groot verschil!

Ik blogde al eerder over microkredieten die je kan afsluiten via Kiva als verdubbeldaad van de Verdubbeldame. Ik ben dan maar eens op zoek gegaan naar andere leuke manieren om een kleine bijdrage te leveren aan een betere wereld.
Ik kwam uit op Free rice , een site waar je door vragen te beantwoorden per goed antwoord 10 rijstkorrels doneert. Het is een non-profit site die is opgezet door 'The United Nations World Food Programme' en heeft 2 grote doelen; - Gratis onderwijs voor iedereen.
                        - Honger in de wereld te voorkomen door gratis rijst te voorzien.
Het geld om dit project draaiende te houden en natuurlijk de rijst te voorzien komt van grote en kleine bedrijven die adverteren op de site van Free Rice.

Voor ik hier mee begon vroeg ik me natuurlijk af of dit eigenlijk wel iets zou helpen en of die rijst wel degelijk bij de hongerige mensen zou terecht komen. De antwoorden op de site hebben me overtuigd dat dit wel degelijk het geval is...indien niet tja dan heb ik althans iets bij geleerd en het gevoel gehad om toch weer een bijdrage te hebben geleverd aan een wereld met minder hongerige mensen!

Het kan nooit kwaad...wie doet er mee?

3 opmerkingen:

  1. Hoi Bewust Zijn, je actie staat op de site van de Verdubbeldame. Er zijn nu al vijf mensen die met je meedoen! Heb jij inmiddels de 10.000 korrels al gehaald? Ik heb al 1/3 van de rijstkorrels binnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn Engels is niet zo best. Gelukkig lukt het me aardig. Maar duurt wel lang voor ik aan de 10.000 ben. Maar we gaan door. Af en toe even spelen. Ook nog leerzaam.

    BeantwoordenVerwijderen