maandag 25 maart 2013

Verdubbeldaad 18...check!


Mijn vorige blog ging over de verdubbeldaden van de Verdubbeldame. Ik ben blij om te kunnen melden dat verdubbeldaad nummer 18: Geld lenen aan een ontwikkelingsland via Kiva is volbracht!
Meteen na het plaatsen van mijn blog ben ik naar de site van Kiva gesurfd. Ik vond het een prachtig initiatief en heb meteen 2 leningen afgesloten.
Ik leende geld aan Mealii een vrouw met een hart voor mensen. Ze runt een ziekenhuis in Kenia en vroeg om een lening zodat ze medicatie, injectienaalden en andere medische benodigdheden kon aankopen.
Ik koos meteen voor Mealli omdat ik 2 jaar geleden zelf op inleefreis ben geweest naar Kenia. We bezochten daar onder andere ook een ziekenhuis en meer specifiek de afdeling waar meisjes werden opgevangen  en onderzocht na een verkrachting. Dat heeft een diepe indruk op me nagelaten! We zagen ook de wijze waarop zwangere vrouwen hun kind kregen. Laat me je dit zeggen...het is schrijnend!!
Er sterven vrouwen op de operatietafel omdat ze geen 10cent hebben voor hechtingsdraad...10cent!

Omdat ik via de link van de Verdubbeldame op Kiva terecht kwam, kreeg ik mijn eerste lening gratis. Aangezien ik dus zelf niets had moeten investeren en de verdubbeldaad voor mij dus niet was voldaan sloot ik een tweede lening af.
Ik koos voor Yesenia uit Salvador. Yesenia vroeg om een lening zodat ze dat geld kon investeren in haar winkeltje. Zonder dat geld kon ze geen bijkomende goederen aankopen om weer te verkopen.
Yesenia is maar een jaartje ouder dan ik ben en dat sprak me wel aan. Het leek me een sterke madam!

De leningen van beid dames zijn intussen voldaan. Maar er zijn nog véél meer mensen die een microkrediet kunnen gebruiken. Als je een lening afsluit via mijn link is ook jouw eerste lening gratis, bovendien krijg ook ik weer een gratis lening om aan iemand toe te kennen. Zo helpen we 2 mensen zonder dat het echt een inspanning van ons vraagt. Het gaat hier over een lening dus je krijgt je geld weer terug.
Hier is de link: klik!

Ik ben alvast verkocht en zodra er een lening is afbetaald zal ik meteen een nieuwe lening afsluiten. Het is een super manier om anderen te helpen en de inspanning is echt miniem!


3 opmerkingen:

  1. Dankzij jou mocht ik ook weer een gratis lening verstrekken. Het werd een Irakees die zijn fietsonderdeelwinkel wilde uitbreiden. Jij hebt ook mooie bestemmingen gekozen. Je Kenia-reis was ongetwijfeld indrukwekkend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Cool, zo'n zich verspreidende olievlek (en deze keer is het een zeer goedaardige olievlek!). Ik heb op mijn blog een linkje gelegd naar deze blogpost van jou; want ik vind 'm cool. Veel plezier op Kiva!

    BeantwoordenVerwijderen